sâmbătă, 28 februarie 2009

Luminita de la capatul tunelului

Toata lumea stie ca e criza...cica si guvernele au aflat...si a aflat si populatia. Si acum se avanseaza tot felul de solutii de iesire din criza a sistemului bancar si a constructiilor de masini. Sa nu credeti ca a uitat cineva de sectorul imobiliar. Dar acesta se presupune ca isi va reveni in mod automat atunci cand va fi refacut sistemul bancar.
Bun...oamenii cei mari si puternici ai planetei au in maini doua jucarii pe care le-au stricat. Si acum trebuie sa le repare. Iar pentru asta se folosesc de resursele pe care le au la dispozitie...si mai mult ca sigur ca vor reusi. Doar ca exista o singura problema...in 10-15 ani va fi o noua criza.
Mentalitatile de consum vor ramane aceleasi, si ce e mai rau...produsele pe care le consumam sunt aceleasi.
O sansa de salvare poate sa vina de la cartea ecologiei. Fondurile date catre companiile auto ar trebui investite in cercetarea de motoare care sa functioneze cu combustili nepoluanti. E adevarat ca in momentul in care vor aparea pe piata masini ecologice, va incepe declinul industriei petroliere. Dar in momentul acesta exista in circulatie milioane de masini care trebuie inlocuite, iar acest lucru nu se poate realiza peste noapte...va dura cel putin 10 ani.
Si sa mai luam in calcul inca o ipoteza...nu este obligatoriu sa fie inlocuite direct masinile care motoare cu combustie interna. Se pot face kituri de conversie a acestor masini, in masini ecologice, ceea ce va presupune costuri mult mai scazute de imbunatatire a parcului auto.
Si daca tot vorbim de ecologie, sa ne amintim de metodele alternative de producere a energiei electrice din surse regenerabile. Si ar mai fi si centrele de reciclare a deseurilor.
Poate asa avem o sansa...si noi, si copii nostri.

Niciun comentariu: